SWISH-HOROR: Varför angrips de fria medierna?

 • Publicerades den 7 dagar sedan

  Henrik JönssonHenrik Jönsson

  Varaktighet: 14:53

  Swish-horor, åsiktsmaskiner och tiggare. Så nedlåtande beskrev en programledare i statsradions P4 Stockholm nyligen de fria mediernas innehållsproducenter. Vad säger det nedsättande tillmälet “swish-hora” om det svenska mediaklimatet? På vilka grunder attackeras frivilliga finansieringsmodeller? Och hur ser det nya digitala medialandskapet egentligen ut? Dessa frågor tar jag upp i veckans video.
  🥇 Stöd mig via Patreon:
  www.patreon.com/HenrikJonsson
  📞 Stöd mig via Swish: 1234 12 75 02
  🅿 Stöd mig via PayPal: henrik@henrikjonsson.com
  🎥 Se alla mina videos här:
  seclip.info
  ✅ Prenumerera på min kanal här:
  seclip.info?sub_confirm=1
  🇺🇸Min engelska kanal:
  seclip.info
  KÄLL-LÄNKAR:
  Swish-hora i P4:
  sverigesradio.se/avsnitt/1412263?fbclid=IwAR0vX2-si-0Mt-jU55383j2oyl_Ay_zmfZDAT6MfPg5tIJFZz1kbBOa5yC4
  P4 Stockholms hor-ursäkt:
  sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=7376298&fbclid=IwAR18xJ04dLeHuV0esSQwezp2NnxKL_8tEJm2-M22-1ce8BIrGuJJRyUnPkM
  P3:s tankesmedja “pissar på” de nya tiggarna:
  sverigesradio.se/sida/avsnitt/1165404?programid=3718
  Forskning & Framsteg om filterbubblor:
  fof.se/tidning/2018/1/artikel/forskare-sticker-hal-pa-myten-om-filterbubblor
  Reuters rapport:
  bit.ly/2ZL0COn

Joackim Ohlsson
Joackim Ohlsson

Fri media? Inte fri ifrån dina egna förutfattade meningar eller ideologi. Inte heller fri emot den som betalar dig. Fri ifrån pressetik- visst. Säg som det är istället.

2 timmar sedan
Soldier957
Soldier957

Grymt fin omgivning. Var är du?

5 timmar sedan
Nisse Crusader
Nisse Crusader

Omg du är med i Rubin Report! 👍👍👍

10 timmar sedan
AngMori
AngMori

Sorry, men måste fan unsubba efter att ha sett dig hos Rubin. Jag orkar inte med mer dravel och relativiserande om hur oskyldiga alla invandrare är som inte visste bättre som vällde in över våra gränser och gladeligen slukade våra pengar. Ditt "hurr durr lyssna inte på alarmisterna, det är inte alls inbördeskrig" är fan minst lika mycket att stoppa huvudet i sanden som vilken förnekelse som helst som sossarna spottat ur sig det senaste årtiondet. 121 sprängningar på ett år. 8350 våldtäkter. Men så länge det inte är utanför din dörr så är det inte inbördeskrig, eller hur? Jag förväntar mig bullshit från PK-media, inte från dig.

21 timme sedan
Jonathan Ljungberg
Jonathan Ljungberg

Inte visste jag att Sverige var den nya sovjetunionen 👍😂😂

22 timmar sedan
NALLEN
NALLEN

Tack och lov för att det finns swish horor för annars hade hela svenska folket fortfarande varit helt ovetande om den verkliga sanningen som regeringen gör allt för att tysta så den inte når fram till svenska folket.

Dag sedan
Etu Nimi
Etu Nimi

En som jobbar på SVT är nog den sista som skall kalla någon annan för att vara en hora....Tala om att kasta sten i ett glashus på Oxenstiernsgatan.

Dag sedan
Petter !
Petter !

Tack Henrik, du gör grymma program👍🏻 Det vore trevligt om du kunde bjuda in Leif Östling. Lyssna på detta, lysande: https://youtu.be/ZXG64hy2O94

Dag sedan
King Kong
King Kong

klockrent, bulls eye, 100%, kunde inte sagts bättre!

Dag sedan
Hippis
Hippis

Relishöst trofasthet det säger mycket ! Religion är våran fiende !

Dag sedan
Martina
Martina

Såg att du var med i Dave Rubin report. Vad tycker du egentligen om hans idéer? Jag tycker personligen att han mestadels är full av skit. Här är ett exempel på det: https://www.youtube.com/watch?v=mpg_YivoKso

2 dagar sedan
Bo T
Bo T

Generalstrejk!

2 dagar sedan
That guy
That guy

uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuhhhhhhhhg, jag kommer ihåg nu varför jag sa upp allt som hade med nyheter i sverige.. de är för cringe, jag skäms över att vara svensk med sådanna journalister...

2 dagar sedan
That guy
That guy

jag håller inte med dig om att de va internet som gjorde att vi gick till alternativa medier, de va gammel media som gjorde att vi sökte upp er.

2 dagar sedan
Addictive_LiquoriCe
Addictive_LiquoriCe

Hade jag kunnat blockera P3 i bilen så hade det skett så hårt att reaktionen upplevt jordbävning. Mer pretentiösa drägg går inte att hitta

2 dagar sedan
Sebastian Buchet
Sebastian Buchet

Mycket bra som vanligt Henrik! Jag tänkte slänga en förfrågan rakt ut här i etern bara som jag undrar: Har du funderat på att göra en uppdatering, sammanställning eller ett förtydligande utav USA's impeachement av D.T? Den är så rörig så jag känner bara en man kapabel till att reda ut detta nystan likt en telefonsladd från en hemtelefon på 90-talet som tvinnat sig, och det är du. Du nämnde din engelska kanal i denna video så blev nyfiken på ifall du täcker utländska nyheter med. Varav detta kunde va utav intresse då det även talas och påverkar svensk politik och debattklimat. Anyway så förstår jag att de flesta kanske vill vänta på ett utfall då detta förfarande just nu verkar vara helt nytt och ingen kan dra paralleller med tidigare politik för att göra en utvärdering, vilket kan leda till en gissningslek. Men detta skulle vara intressant ifall du har en lucka i den svenska politiken.

2 dagar sedan
Aleksandra Zolotashko
Aleksandra Zolotashko

👍

2 dagar sedan
evo8forever
evo8forever

Vem som helst förstår att presstöd förstör journalistik. Vem vågar och vill granska sin arbetsgivare, när man sitter med familj och huslån? Då är det lätt att hålla med och ha fina åsikter om det ena och andra. Alternativjournalister riskerar bokstavligen allt för att få fram sanningen. Kämpa på Jönsson

2 dagar sedan
ExtrackterYT
ExtrackterYT

Ta bort allt som har med skattepengar till den skyddade verkstad som är SVT/SR så behöver inte SVT/SR läggas ner... den kommer på kort tid att självdö skrikande och sparkande och ge oss mycket skojigt att beskåda. Mindre av skadeglädje och mer av en lättnadskänsla.

3 dagar sedan
Sabina S
Sabina S

Intervjua gärna Luai Ahmed!

3 dagar sedan
Frippson
Frippson

Skrota public service - statens propagandamaskin! Jag vill inte gynna dem och deras fake news men har inget val då de stjäl mina pengar utan att skämmas. Jag äger inte ens en TV.

3 dagar sedan
Delta Whiskey
Delta Whiskey

I think this guy is drunk, can't understand a word he is saying. Good thing Youtube understands and added sober sub titles

3 dagar sedan
Sir Kemodero
Sir Kemodero

Sånna som Hendrik e guld

3 dagar sedan
SackBall
SackBall

Henrik är med i The Rubin Report. Stort!

3 dagar sedan
Flaba Blaba
Flaba Blaba

Är det fortfarande sommar i Skåne?

4 dagar sedan
Ann Sandlund
Ann Sandlund

Näthatsgranskaren behöver granskas.

4 dagar sedan
Ann Sandlund
Ann Sandlund

Ditt budskap är klockrent, och produktionen fantastiskt välgjord.

4 dagar sedan
Bernhard Wang
Bernhard Wang

Om fria journalister är horor så är SR närmare mafia än något, då de ska skydda folket mot en liten framtvingad slant. Vill gamla media behålla makten kan dom börja med att rannsaka sig själva och se över sitt tvivelaktiga innehåll istället för att kasta skit. Såg senast en artikel i gammelmedia där man helt bagitaliserade Irans motvilja att gå ut i begravningståget, en ren och skär lögn som man bara slänger in; det minskar bara trovärdigheten. Och ska man dessutom ha mage att säga att andra ljuger får man ha rent hus själv först.

4 dagar sedan
Vostok Watchie
Vostok Watchie

Så sant och så klartänkt att det nästan gör ont att lyssna på. Jag bugar mig i ödmjukhet och tacksamhet.

4 dagar sedan
XwhiteHat
XwhiteHat

Gilla om du är en stolt swishtorsk

4 dagar sedan
Bertil Wittgenstein
Bertil Wittgenstein

Mainstream media har ljugit om invandringen i minst ett kvarts sekel. De kallas därför numera Fake News. De nya, fria medierna säger bara sanningen. Och Fake News vill inte veta av sanningen. Finns icke en enda hederlig journalist i Fake News i Sverige. Not good!

4 dagar sedan
Andrzej Sobkowiak
Andrzej Sobkowiak

De s.k. etablerade medierna kan skylla sig själv. I stället för att ägna sig åt propaganda, hjärntvätt och indoktrinering bör de återgå till samhällskritisk, opartisk och objektv journalistik.

4 dagar sedan
Kurt Manninen
Kurt Manninen

Svenska pressen. Jag drar mig till minnes att: Det stolta socialdemokratiska tidningen Aftonbladet var Nazitysklands språkrör och försvarare i Sverige med regeringens goda minne, under andra världskriget. Därför grundades Expressen 1944-11-16, av Carl-Adam Nycop, Ivar Harrie och Albert Bonnier Jr. Som en motpol till nasseriet. SVT är samma skrot och korn, kanske inte nassar men styrs av SAP. Det har man sett dom senaste åren då Sverige har invaderats av horder med våldtäktsmän som Löfven har försvarat i SVT och allt annat skit som har importerats till Sverige de senaste tio - tjugo åren. Sveriges media styrs från Rosenbad. Byt regering ta tillbaka den gamla polisen som vet hur man handskas med alla kriminella och sist men inte minst förvisa alla brottslingar med utländsk bakgrund på livstid och höj strafftiden kännbart.

4 dagar sedan
G Rustan
G Rustan

Presstöd = bidragsfinansierat skattebedrägeri !

4 dagar sedan
Christopher Jakobsson
Christopher Jakobsson

Massmedia som DN mfl nyhetshora.

5 dagar sedan
Bloodstainer
Bloodstainer

Hej Henrik! Jag skulle vilja erbjuda lite nyansering när det gäller språkskillnader när folk i olika politiska läger beskriver varandra. Vänstern här i Sverige har generellt ett annat sätt att uttrycka sig på, delvis finns här en generalisations skillnad, där millennials oftast har ett mycket hårdare, internet-vant spårk. Därefter även ett klassperspektiv av att man inte velat anamma borglighetens "fina språk", och termer som cp, horungar, fittor, äckeljävlar, värdelösa människor mm slängs runt ganska frikostigt. På ungefär samma ser vi när den icke-borgliga högern, alltså SD, använder mycket hårdare liknande språk på sociala medier än folk inom den traditionella högern. Och det generationella delen går att se så fort man går in och kikar på språket som ungdomsförbunden använder. Skulle du t.ex. kalla en person för en "äckligt jävla cp barn" så skulle det antagligen uppfattas som extremt hårt och över ett flertal gränser, medans det är det språket man oftast ser bland vänstermänniskor, ibland kasta runt på skoj. På andra sidan av myntet har feminismen nästan helt tagit avstånd från den här typen av uttryck och istället skapat en annan typ av PK-fiering som man traditionellt sett från konservativa "svär inte"-typer. Men det viktiga här är att tänka på att vissa politiska läger uttrycker sig hårdare och fulare än andra, men det är inte så lätt att säga att det direkt bara är vänster eller höger, utan det har skapats unika kulturella skillnader inom grupperingar och ekokamrarna.

5 dagar sedan
Theo dor
Theo dor

Ouch, fler visningar på den här enstaka videon än Dagens Nyheters totalt publicerade videos under 2019..

5 dagar sedan
minawa
minawa

Ahh snälla lugna ner inzoomnings klippningen. Det är inte i behov att ändra vy var 5-7e sekund.

5 dagar sedan
Jonas andersson
Jonas andersson

Bättre än tiggarna som sitter utanför Ica som regeringen blundar för!!!

5 dagar sedan
J. Enarson
J. Enarson

Om man ska följa metaforen: En hora ger ju i alla fall en tjänst. Public Service är i sådant fall bara en ohederlig tjuv. Folket skulle inte ge pengar till Public Service längre om de hade ett val.

5 dagar sedan
Toby Regal
Toby Regal

Själv tycker jag inte att gammalmedia har riktiga journalister. Innehållet är mest propaganda, bantningstips, sensationsjournalistik, skvaller och meme-kultur. Den riktiga skiten är den vi betalar presstöd för. Undersökande journalistik är mer närvärande bland alla "swish-horor" som har mer ambitioner att upplysa människor. "Folkbildningen" i public service finns inte. När det finns en Socialdemokratisk regering, så granskas inte makten alls. Dags att avveckla public service.

5 dagar sedan
Carola Elsiedotter
Carola Elsiedotter

O.T. kanske men min meiladress är blockerad hos regeringen sedan jag skickat 2-3 frågeställningar till olika instanser varje månad förra året på vad som sker i landet. Ingen otrevlig ton i innehållet endast konkreta frågor med önskemål om svar från politikerna. Jag fick svar på många tills de tröttnade och blockerade mig! De vill inte att gräsrötterna ska ha åsikter/frågor och de vill endast ha en blomma i rabatten. Tack för ditt arbete Henrik, var stark och orubblig 👍👊💪

5 dagar sedan
X Lightcameradeath
X Lightcameradeath

De "fria medierna" attackeras eftersom de sprider rädsla och lögner. Det märkliga är att de egentligen inte riskerar något med sina lögner och hatspridande, eftersom de går rakt in i hjärtat på dem som inte orkar tänka ordentligt. Ogrundade värderingar och känslor bekräftas och dopaminet flödar i kroppen.

5 dagar sedan
X Lightcameradeath
X Lightcameradeath

@Göran Nyrén Ditt svar är rätt belysande gällande det jag säger. För det första, din fråga handlar egentligen inte om det jag skrev, utan något annat som du gjorde upp i ditt eget huvud. Vidare konstaterar jag att du inte ger ett svar där du talar om _hur_ jag har fel, utan istället ställer en retorisk fråga som är designad för att generera ett nonsenssvar. Det beror på att anhängare av fria medier enbart kan överleva när de är i opposition. Har de makten förintas de, eftersom de aldrig har några konkreta svar, bara attackerande frågor och klagomål utan realistiska lösningar. Och dessutom, vilka lögner om verkligheten är det du talar om? Och försök vara konkret, dvs utgå inte från dina egna känslor om hur världen är, utan från etablerad forskning och statistik.

3 dagar sedan
Göran Nyrén
Göran Nyrén

X Lightcameradeath . Är det bättre att ljuga om verkligheten och skapa uppgivenhet hos människor ,som märker att ingenting stämmer ?

3 dagar sedan
WarpedBrushes
WarpedBrushes

Dog när Torin sa "i have the only right" hahaha

5 dagar sedan
aintdatsomethin
aintdatsomethin

Journalister och politiker är horor ty de anpassar sina "åsikter" efter tidningar och partier!! ERA HOROR!! Jag skänker bara till djurrättsorganisationer men de som swishar till Lamotte vet exakt vad denne gör och står för. Plus att det är frivilligt, DN- SR- och horpolitiker! Men var klämmer skon egentligen? LAMOTTE AVSLÖJAR DET SOM DESSA FANSKAP STÄLLT TILL MED!

5 dagar sedan
MrAnderswt
MrAnderswt

Mange av de etablerte journalistene steker nå i sitt eget fett.

5 dagar sedan
Xendrius
Xendrius

Aftonbladet och expressen tar pengar från CNN btw.

5 dagar sedan
Dcard Dcardian
Dcard Dcardian

Men ta bara bort "public service" från skatterna och se hur länge de överlever...

5 dagar sedan
JOHAN BERGGREN
JOHAN BERGGREN

rätt bra, men horor vet ofta vad de gör. Har jag hört dådå.... MEN VAFAN JAG HAR INTE KNULLAT EN HORA. Ingen regelrätt iafl. beror lite på hur det definieras. Se! Jag kunde rädda det!

5 dagar sedan
Maximilian
Maximilian

Massmedia anses vara den tredje statsmakten. Det är intressant, då man då tror att den tredje statsmakten är just detta pga dess förmåga att rapportera om vad den faktiska statsmakten gör. Det blir intressant här när 60% av våra nya lagar kommer från Bryssel samtidigt som 0% av media rapporterar om bryssel. Hur kan man anse sig vara den tredje statsmakten om man faktiskt inte ens rapportera om vad som händer där makten har sitt högsäte? Nästan som att politikerna i Bryssel har "carte blanche", eller som kidsen säger: zero blyats given.

5 dagar sedan
Christoffer Holmberg
Christoffer Holmberg

Du är kanonbra Henrik! Dina analyser är alltid genomtänkta och klarsynta.

5 dagar sedan
kamran102
kamran102

Extremistisk populism är ju det bäst säljande budskapet hos vanlig media. Kamouflerat som klimatångest..

5 dagar sedan
Rugge7 Svensson
Rugge7 Svensson

Klockren analys, Henrik! Bravo! Inte sällan förespråkar PK-Media hot och våld mot oliktänkande. Gärna även fängelse för påstått "Hets Mot Folkgrupp" utan krav på varken bevis eller gärning. Ingen tvingas sympatisera med eller stödja Alternativ Media, men miljoner människor tvingas att betala för lögnaktig propaganda som borde gått i graven med Sovjetunionen 1989! Den kommande EU-Lagstiftningen innebär en slags Sovjetisering och kriminalisering av att prata sanning! Dagens Vänster-kriminella Åklagare och Domstolar som aldrig vågar döma riktigt kriminella har många gånger visat sig totalt skrupelfria när det gäller fattiga skötsamma människor som vägrat ljuga om situationen i Sverige. Då plötsligt när det inte finns 40 bidragslevande släktingar som utan straff kan ägna sig åt hot mot familje-medlemmer till juristerna krävs varken gärning eller bevis för fängelsestraff.... Dagens utveckling pekar på att du Henrik och andra inom AlternativMedia löper hög risk att dömas till fängelse av Vänsterkriminella Åklagare & Domstolar med moral som hör hemma i en efterbliven kriminell bananrepublik. (Det krävs bara att din kritik ska upplevas som avslöjande o svår att bortförklara så blir det "Hets".) Desperata och korrupta makthavare som räds att lagföras för sina gärningar är farliga!

5 dagar sedan
peter öquist
peter öquist

Sprida budskapet Nej. Då förlorar man jobb och familj tuvärr

5 dagar sedan
Floskeknosk
Floskeknosk

Varför skall statliga medier ha presstöd? Vill ingen läsa blaskan och den inte säljer - too bad? Det är konkurrens på lika villkor.

5 dagar sedan
peter öquist
peter öquist

Jag älskar ditt sätt att uttrycka dej!

5 dagar sedan
G7Batten Batten
G7Batten Batten

Alla dina förslag skulle göra det svårare eller till med omöjligt för makteliten att bedriva sin agenda. Så du ska inte tro att de kommer att lyssna på dig. Du och de flesta av oss vill ha en typ av samhälle som kräver förslag typ de du ger men makteliten vill ha en annan typ av samhälle. Alltså kommer de inte att lyssna.

5 dagar sedan
ostronskivling
ostronskivling

Klockrent Henrik! Måtte majoriteten av dessa skatteparasiter bli arbetslösa inom en relativt snar framtid. Mediarevolutionen har ännu bara börjat...

5 dagar sedan
Hey Little Apple
Hey Little Apple

Min far arbetar som avdelningschef på Dagens Nyheter, och därför passar jag nu på, så ofta jag kan, att kasta lite skit på Wolodarski. Kanske i någon blind förhoppning om att det skall nå även dennes öron. Han lär väl inte lyssna i vilket fall, men man gör vad man kan antar jag. Nog om det, ville bara smyga in lite kärlek till dig Henrik. Det är få saker som glädjer mig mer än att se din stjärna gry på himlavalvet! Gott nytt år också, till dig och de dina

5 dagar sedan
adamnerden
adamnerden

Public service är skatte-slampor som tvingar oss på våra pengar och ger oss ett dåligt ligg med hiv, herpes och svidande kuk.

5 dagar sedan

Nästa

Tyga - SWISH (Official Music Video)

3:15

Tyga - SWISH (Lyrics)

3:15

Tyga - SWISH (Lyrics)

SnupeLinz

visningar 619

GLOBALDOOR ~ SWISH

3:58

GLOBALDOOR ~ SWISH

GLOBALDOOR

visningar 429

Swish - Mike Stud - Lyrics

4:41

Swish - Mike Stud - Lyrics

Entertainment Time

visningar 36

Just Dance 2018 - Swish Swish

3:52

Just Dance 2018 - Swish Swish

Just Dance Swish Swish

visningar 20

Swish - Tyga / Jinwoo Yoon Choreography

4:38

Swish - Tyga / Jinwoo Yoon Choreography

1MILLION Dance Studio

visningar 842

Tyga - Swish (Old School Remix)

4:03

Tyga - Swish (Old School Remix)

DJ DISCRETION

visningar 2

Swish Swish (Bitch Version)

4:03

Swish Swish (Bitch Version)

Katy Perry - Topic

visningar 15

Mike Stud - Swish (Audio)

4:39

Mike Stud - Swish (Audio)

Triggz Production

visningar 58

TYGA - Swish (Lyrics)

2:58

TYGA - Swish (Lyrics)

Lazy Fox

visningar 134

Just Dance 2018 Swish Swish

4:34

Just Dance 2018 Swish Swish

FamilyFriendlyGaming

visningar 232