Lördagsintervju 71 med kommunalråd Stefan Hanna om att utveckla demokratin.

 • Publicerades den 7 dagar sedan

  Svensk Webbtelevision

  Varaktighet: 55:06

  I detta program får vi träffa Stefan Hanna som är kommunalråd i Uppsala. Han har en bakgrund från industrin där han jobbat som ekonom inom IT och telekom, innan han kom in i politiken.
  Han tror att Sverige, precis de som stora bolag där han har arbetat och som har fått problem, behöver genomföra förändringar. En av de mest konkreta förändringarna är att stoppa all invandring som inte innebär ett inflöde av kompetens.
  Stefan Hanna berättar att när han för drygt 10 år sedan ville engagera sig i politiken, valde han att gå in i Centerpartiet. Där gjorde han en snabb karriär och kom in i Uppsalas kommunstyrelse. Han säger att han blev populär bland medlemmarna men en dag blev han plötsligt utesluten efter ett beslut i Centerns ledning.
  Uteslutningen kom som en blixt från klar himmel och förklarades med luddiga argument om bristande ledarskap. Men enligt Hanna var den verkliga anledningen förmodligen hans kritik av rikspolitiken och särskilt kritiken av Decemberöverenskommelsen. Han opponerade sig emot denna som odemokratisk i en debattartikel. Stefan kritiserade också partiets migrationspolitik som skadlig och oansvarig. Han motsatte sig även behandlingen av Sverigedemokraterna som helt odemokratisk då de uteslöts från helt normala politiska samtal.
  I programmet ger han förslag på förändringar för att få demokratin att fungera bättre.
  Stefan Hanna gör en koppling från sin tid på IBM, då företaget var på väg att glida ut från marknaden på grund av bristande anpassning, till hur de politiska partierna allt mer tappar kontakten med väljarnas önskemål. IBM lyckades emellertid till slut att anpassa sig, vilket de politiska partierna verkar ha svårt att göra i t.ex. migrationsfrågan. De politiska partierna är mest intresserade av sin egen makt och leds av människor som bara har sysslat med politik. Detta leder till rigida strukturer inom partierna som svårligen kan penetreras av personer och idéer utifrån.
  Å ena sidan anser Stefan Hanna att lokalpolitiken är den viktigaste för invånarna men och å andra sidan blir förutsättningen för denna allt mer styrd av rikspolitiken och den överstatliga politiken från EU. Effekterna av migrationen är ett exempel som drabbar kommunerna men som styrs av rikspolitiken.
  När det gäller lösningar på de problem som migrationen har fört med sig, menar Stefan att man återigen bör jämföra med hur företag fungerar. Han anser att stora globala företag har lärt sig att klara medarbetare med olika etniska och religiösa bakgrunder, genom att slå vakt om en bestämd värdegrund inom företaget. På samma sätt bör Sverige mycket starkare stå upp för sin svenska värdegrund och inte acceptera avsteg från denna, hos de som migrerar hit.
  Legitimitet för demokratin är svag i dag menar Stefan. Man borde lyssna mer på medborgarna. De politiska partierna är toppstyrda. Man borde ha direktval av statsminister och kommunalråd, även oberoende borde kunna ställa upp. Man ska inte kunna gömma sig bakom ett parti. Det har gjorts flera demokratiutredningar som har föreslagit åtgärder för ökad demokrati men få åtgärder har genomförts.
  I dag har många kommuner stora ekonomiska problem bland annat på grund av kraftigt ökande kostnader för försörjningsstöd. I skolorna har idag många invandrade elever behov av extra stöd som också ökar kostnaderna.
  För att lösa Sveriges problem menar Stefan att från nu och till överskådlig tid ska endast invandring av högkvalificerad arbetskraft tillåtas. Sverige orkar helt enkelt inte med mer invandring, det finns inte möjlighet att integrera fler människor just nu.
  Hanna nämner polisen Mustafa Panshiri som har kommit från Afghanistan och som har sagt att i Sverige tror man att alla människor i världen har en liten svensk på axeln som blommar upp när de träder in i Sverige. Detta menar Stefan är felaktigt och refererar till undersökningen World Value Survey där Sverige visar sig vara extremt i jämförelse och skiljer sig enormt från resten av världen.
  Trots alla misslyckanden hittills anser Stefan Hanna att det är möjligt att bryta utanförskapet i problemområdena på 10 -15 års sikt, med korrekt integrationsarbete. Det gäller att också få stopp på lagen om EBO (eget boende) och på så sätt stoppa klusterbildningen av migranter och vara tydlig med hur man skall uppföra sig i landet.
  Stöd Swebbtv på olika sätt:
  - Handla i vår butik på butik.swebbtv.se
  - Skicka dina tips eller förslag på "inskickade klipp" till info@swebbtv.se
  - Texta våra program på svenska eller engelska. Skicka mail om du är intresserad
  - Se alla våra program på vår hemsida www.swebbtv.se och berätta för andra
  - Stöd ekonomiskt på Swish 123 535 86 92 (OBS Nytt), eller bankgiro 147-0558.
  Du kan också donera direkt eller som månadsgivare på bankkonto 9235-229 1186 (9235 är clearingnummer).

Svensk Webbtelevision
Svensk Webbtelevision

Swebbtv kommentarsregler: 1. respektera alla deltagare i programmen, alla som är omtalade i programmet och andra kommentatorer, 2. Vårdat språk, 3. Relevans för programmet, 4. ej hmf

7 dagar sedan
Claes Lundin
Claes Lundin

Svensk webbtelevision Ni har ju världens snyggaste namnskyltar. Varför använder ni dem inte??? Lägg upp loggan i enadera börjat också.

7 dagar sedan
Jotubban
Jotubban

Det som diskuteras i detta avsnitt av Swebbtv heter: postdemokrati - vilket är vad vi lever i i Sverige. Läs gärna (den lättlästa) boken Postdemokrati av Colin Crouch. Du baxnar vid läsningen - garanterat.

17 timmar sedan
pgiuser
pgiuser

Håller med om mycket men reflekterar över detta med värdegrund som blivit så populärt. Det går inte att översätta hur ett företag sätter sin värdegrund till samhället. Företag har många påtryckningsmedel, lön, karriär och avsked. Det fungerar inte i samhället, det skulle likna diktaturer som DDR.

3 dagar sedan
hawkan75
hawkan75

(9:47) "Nej, det var ju aldrig någon maktkamp, utan från en relativt klarblå himmel, med några dagars framförhållning, så fick jag veta att det hade gjorts ett ärende om att jag skulle uteslutas." Detta mina vänner är så som världen fungerar med frimurarstyre, där edsvurna psykopater drar i trådarna för att hela tiden komma ett steg närmare sin NWO-mardröm. #FreeTheMasons

3 dagar sedan
pgiuser
pgiuser

När det gäller integration av de som kommer som tonåring och äldre så handlar det inte bara om resurser. Det måste finnas en mottagare också. Någon som vill och orkar med. De råkar ut för nåt som i arbetsinsats kan jämföras med en civilingenjörsutbildning. Det säger sig självt att det är näst intill omöjligt att hinna ikapp när man måste börja med att lära sig språket. Det visar sig alltid att politiker är naiva i det avseendet. Om det inte fungerar så satsas mer resurser bara. De måste se varför det inte fungerar och ändra på det. Stämma i bäcken istället för i floden. Sverige har ett omöjligt integrationsproblem de som inte inser det är verkligen naiva.

3 dagar sedan
lars björk
lars björk

Jag har aldrig skrivit en kommentar på youtube. Tittar på många olika program. Det här är helt klart det bästa svenska innehållet som finns på youtube. Tack för att ni jobbar hårt för att få fart på Sverige igen.

3 dagar sedan
afutla qian
afutla qian

politiker totalt har tappat fotfästet och bara bryr sig om sig själva och sitt etablissemang. En eloge till Stefan Hanna dock, för att han ställde upp på denna intervjun.

3 dagar sedan
Sverker Brorzon
Sverker Brorzon

https://youtu.be/-leACUB4v5k

3 dagar sedan
afutla qian
afutla qian

Enda lösningen är tyvärr återinvandring, eftersom dom inte vill bli en del av Sverige. Så AFS är enda valet för strikt återinvandring. Annars kommer dom inte utvisas

3 dagar sedan
Thomas Leion
Thomas Leion

I en riktig DEMOKRATISK författning ( typ sådan man har i Schweiz) är politiker och administration tvingade att följa och skydda individens egenbeslut, rättigheter och ägande istället för att vara en överlägsen cancer på dem. Bara där Sverige kan enas, hålla ihop och lösa problemen. +2 miljoner framgångsrika gam-svenskar som tvingat fly landet är en viktig del av den ekonomiska lösningen.

3 dagar sedan
misolou fout
misolou fout

Stäng gränserna och börja massutvisa

4 dagar sedan
afutla qian
afutla qian

Många kloka ord och tankar från en politiker än finns det hopp om Sverige.

3 dagar sedan
bocoy noiu
bocoy noiu

Återvandring är det som gäller!!!

4 dagar sedan
Tanja Kovelina
Tanja Kovelina

EBO har helt gått åt skogen. Det skapar beta kaos. Hit hör till Fredrik Reinfeld med hans utsikt från flygplanen och tanke att Sverige är stor till ytan och folk behövs. Utmaningen är att folk läs invandrare som flyttade in hit vill inte bo på glesbebyda områden med lite fasiliteter som inkluderar sjukhus, högskolor, teatrar, frisörsalonger, restauranger och massvis med orientaliska butiker!

4 dagar sedan
Stefan Hanna
Stefan Hanna

EBO har ställt till med stora problem. Bl a Södertäljes ledande kommunpolitiker har i många år försökt att få riksdagens politiker att fatta det. En majoritet av riksdagens representanter har fortfarande inte förstått de negativa konsekvenserna.

3 dagar sedan
bocoy noiu
bocoy noiu

Vi vill INTE ha dem i VÅRT samhälle ...överhuvud taget..!! Repatriera...stå med en pengapåse på Arlanda och vinka adjö....bye bye..!

4 dagar sedan
Fredrik Larsson
Fredrik Larsson

Vore alla Svenska kommunalråd såpass kloka och såg såpass nyktert på situationen som Stefan Hanna gör, då vore det svårt för regeringen att köra vidare in i tegelväggen utan att tänka om i grunden. Kom ihåg att Staffan Hanna är just kommunalråd och det skapar gränser för det politiskt möjliga när han uttalar sig. Han kan inte säga riktigt allt han tänker. Men sen ser han förstås samma sak som många av oss gör, nämligen att invandrarnas arbetskraft behövs. Vi har förvånande många som har allt behövligt men ändå inget jobb, de måste vi ta vara på. Vi har ett konkret behov av vettiga, duktiga människor. Att påstå att de inte finns i normalt antal bland invandrarna är rasistiskt trams, givetvis gör det det. Det vi dessvärre gjort, har varit att skapa system som belönar allt utom flit och arbete. Det blir samma idiotiska situation som när människor har hamnat på sjukbidrag och till sist ändå börjar återfå arbetsförmåga: att då kliva ur systemet kan betyda att riskera precis hela sin försörjning om det skulle visa sig att det inte fungerar. Det är inte enkelt att ta sig ur Svenska trygghetssystem, för de utgår på något konstigt sätt från att man ska ha facit i förväg. Det måste bli otroligt förvirrande för den som inte är van vid Svenska myndigheters sätt att resonera mellan raderna. I skräcken för att utmålas som rasister (emellanåt kallat "naivitet") har Svenska politiker brukat dra alla utlänningar över en kam och kallat dem "flyktingar". Ingen som jobbar inom systemet är okunnig om att huvuddelen inte alls är flyktingar, utan lycksökare med köpta papper. Nu är det i sig inget fel i att söka lyckan, men det är också en kategori som ständigt har rätt stor andel i kriminalitet och som anpassar sig efter de system vi har för egen vinnings skull. Och ovanpå detta finns problemet att utbildningsnivån oftast är så låg att de nästan automatiskt hamnar sist vid varje anställning. Jag tror Stefan Hanna tänker helt rätt som helhet. Men det kommer att behövas en återetablering vid sidan av det övriga, också för att det börjar finnas rätt många som vill tillbaka om de kan komma på fötter någorlunda snabbt. Jag tror förvånande många skulle nappa om de fick ett erbjudande som vore hållbart i praktiken, åtminstone om de insåg att de förutsättningar som varit i Sverige, inte kommer tillbaka inom överskådlig tid. Det är av alla skäl akut att få till stånd en ny riksdag och en ny regering som inte ständigt ser sig tvingad att agera som om vi hade små problem med detaljerna i helheten och inte en helt dysfunktionell helhet. Sveriges sätt att hantera migrationen har varit självvalt, och det har skett mot alla praktiska utfall (man har inte utvärderat), mot all tillgänglig statistik och uppriktigt sagt mot varje form av sunt förnuft. Man har i realpolitiken utgått från extremt förenklade och direkt svartvita resonemang, som hade varit svåra att ursäkta ens som förklaringar, men som blivit direkt destruktiva som "sanningar". Man ska vara försiktig med jämförelser, men det här är på nivån av bananrepublik. När sanningar blir sanna för att rätt person sagt dem, då har man verkligen hamnat långt utanför demokratins område. Det är auktoritär maktutövning i syfte att peka ut vilka som är lojala och inte, eftersom de lojala givetvis accepterar lögner. Detta är extremt ovärdigt Sverige. Det hemska är att immigranterna är människor som på så sätt hamnat helt i klorna på politiker som haft rena maktskäl att bygga upp en helt lögnaktig modell av vilseledande förklaringar till varför man gör det man gör. Människor är komplexa, och kulturer är mera komplexa. Migration är och förblir något som aldrig kan bli enkelt. Det Svenska politiker ägnat sig åt, är att på detta sätt utnyttja människor från andra kulturer och länder för att kunna upprätthålla illusionen av hur otroligt goda de själva är. Det värsta med detta är hur det visar på total brist på moraliska gränser. Det är som när en man uppvaktar en kvinna med tusen vackra ord hennes skönhet och hans djupa kärlek till hela hennes väsen, friar och får ja, samt gifter sig. Tänk så vidare om hon ett halvår senare inser att det hela bara var ord, och det visar sig att han redan har en älskarinna han är helt tillfreds med, barn från ett tidigare äktenskap och betald städhjälp. Till vad skulle han ha henne? Att synas med. Att ge intrycket av soliditet och äktenskap. Att ha som isbrytare och kuttersmycke. HON är tämligen ointressant utom för att höja hans status. Man behöver inte vara feminist för att inse hur brutalt förminskande det här blir, och hur omöjligt att leva med. Är parallellen begriplig? Det Svenska sosseriet, rött som blått, har haft behov av att framställa sig själva som världens godaste makthavare. Sanningen är att man inte haft något kvar att visa upp, av det som handlat om verkligheten. Mest talande är reaktionen mot kritik och opposition, som varit att utmåla samtliga som direkt onda. Samtidigt har man skapat en situation där man också i samma andetag målat in sig själva i ett hörn där man saknat varje hållbart argument för sin egen linje. Om varje argument är baserad på endera rena lögner eller att man förtigit väsentliga delar av hur saker utspelar sig i verkligheten, då återstår nämligen till sist bara argumentet att man ska regera för att man är så himla bra. Det är inte annat än en ren självmordsstrategi på lång sikt, och det behövs ingen djupare kunskap i psykologi för att fatta den saken. Även där är det fråga om ett djupt stötande synsätt gentemot både invandrare och Svenska Folket. Det är en adels synvinkel. Många av oss som varit centerpartister har varit det för att vi knutit an till den gamla bondska realism som funnits i grunden. När man kommit till politik i praktiken har det alltid funnits ett mycket tydligt lösningsfokus. Då är det desto bittrare att konstatera hur denna ideologiska kärna helt upphört att existera. Det var det sista av arvet från Bondeförbundet som gick om intet, och det är något märkligt att finna samma åsikter i många sakfrågor hos SD idag som de låg hos Centern på sjuttiotalet. Så var det med den fascismen och basen för döa jökar... Vi måste skapa ett bättre politiskt system i Sverige, och i synnerhet måste det ha inbyggda funktioner som stoppar partier och politiker från att sätta agendor för rikspolitiken som är rena självändamål. Vi behöver vår politik för att hantera verkligheten och staka ut framtiden, vi behöver inte partier som klamrar sig fast i politiken för att företräda sitt eget nätverks intressen och de nätverkandes platser vid köttgrytorna. Jag tror precis som Staffan Hanna att demokratin är det bästa och bäst fungerande sättet att få fram dugliga ledare och fatta avgörande beslut. Alltså måste vi förnya och förstärka demokratin, men det kräver också att partierna och politikerna fråntas sin roll som "folket" i det konstitutionella sammanhanget på samma sätt som man måste ifrågasätta nomineringen av politiker. Våra kungar har oftast haft betydligt bättre grepp om folkets inställning är deras valda företrädare. Det säger mig att Folket måste ges en egen och direkt roll i sammanhanget. Detta förändrar också allt i sin grund... Stefan Hanna är en person som egentligen skulle behövas i en sund Svensk regering. Hoppas någon tänker på honom när det är dags.

4 dagar sedan
oiuet souiu
oiuet souiu

Integration är meningslöst om personen inte vill integreras

4 dagar sedan
afutla qian
afutla qian

Enda lösningen är tyvärr återinvandring, eftersom dom inte vill bli en del av Sverige. Så AFS är enda valet för strikt återinvandring. Annars kommer dom inte utvisas

3 dagar sedan
Findingthetruth
Findingthetruth

Han är lite naiv varför ska vi ha så många utlänningar i Sverige Återvandring är målet tillbaka till 8 milj

5 dagar sedan
ChriZ Hawk
ChriZ Hawk

Språkutmaningar = språksvårigheter Kunskapsvariation = avsaknad på utbildning. En befäst kultur = ovilja att förändras.

5 dagar sedan
KjellGibson
KjellGibson

Oj oj vad yrvaket det var här då.. God morgon och VÄLKOMMEN TILL VERKLIGHETEN! Hanna hyllar Hamid Safari.. Alltså Safari, Bali, Panshiri, Modiri... Är så trött på alla de här araberna ska hyllas till höger o vänster som t.ex "årets svensk" -för tyckanden om rena självklarheter, som vi andra svenskar som alltid bott här har sagt för länge länge sedan... De framställs som några rockstjärnor, enbart pga att de som hyllar inte vill bli kallade rasister. YNKLIGT Hanna: "Safari har förstått att något måste göras" -Jasså, säger du det? För det har ju ingen annan förstått?? Jösses!

5 dagar sedan
Stefan Hanna
Stefan Hanna

Zafar! Och han och många fantastiska invandrare har länge kritiserat regeringars inkompetens att upprätthålla svenska lagar i Sverige, att våga stå upp för vår gemensamma flagga som inte tillhör rasister. Han och många invandrare gör i HANDLING massor som gör Sverige bättre. Problemet har varit och är i stor utsträckning politiker och mediers opinionsbildare som lever i sina fina bubblor och vägrar se verkligheten. Mängd har betydelse. Vi måste ha ett stopp nu för invandring som inte är självförsörjande.

3 dagar sedan
poffa2
poffa2

Det kommer att kosta att städa upp dagens situation i kommunerna..

5 dagar sedan
Stefan Hanna
Stefan Hanna

Ja, framförallt kommer det att vara svårt och krävande. Som vanligt kräver det kompetenta människor i ledarroller för att vi ska lyckas. Kompetenta i svårt förändringsarbete. De växer inte "på träd" idag men vi behöver många desperat. Hoppas att fler är beredda att hjälpa till som har den bakgrunden. Att gnälla löser inga problem. Att spä på problem är inte problemlösning.

4 dagar sedan
Magnus 2020
Magnus 2020

Med tanke på att Stefan förstår att det inte sitter en svensk på allas axlar och att han förstår skillnaden mellan folk med hänvisning till World Values Survey. Så blir jag förvånad hur han kan tro att det går att applicera ett multinationellt företags formande av kultur på en stilla sittande nation som skapats av en specifik etnisk grupp. Obegripligt! Om jag som svensk flyttar till Kina och gör allt för att bli Kines så kommer jag aldrig att bli kines. Jag kommer alltid att vara svensk. Varför kan inte folk bara acceptera verkligheten som den är? För att ”integrera” andra folk som är så olika oss svenskar så krävs det att alla integreras till något nytt (kulturkrockar), alltså förändra Sveriges kultur. En kultur som gjort detta land så framgångsrikt. Är det någon som vill det? Till er som vill det - Flytta då till ert drömland. Sverige är inte Singapore och kommer heller inte att bli något sibiriskt Singapore. Av många många anledningar. Det handlar inte om att tycka illa om andra människor utan bara acceptera verkligheten för den den är och respektera andra folks nationer och kulturer och acceptera deras uppenbarelse. Men inte på bekostnad på vår kultur och nation. Där men inte här. Samma sak gäller oss västerlänningar, här men inte där.

5 dagar sedan
Stefan Hanna
Stefan Hanna

Jag är tydlig med att i Sverige gäller våra lagar och våra regler. Jag exemplifierade med människor som kommer hem till andra. Svenska politiker har länge varit usla med att stå upp för detta. De har sannolikt trott att det är självklart....

3 dagar sedan
Magnus 2020
Magnus 2020

Stefan Hanna nej! Du blir bara kinesisk medborgare, inte kines. Var går gränsen för raser eller vilket epitet du nu väljer? Du har ju förstått att vi är olika. Både hur vi ser ut, agerar/fungerar både synligt och invändigt(vad vi behöver i form av föda och klimat och våra egenskaper). Ord är bara ett ord. Ras kunde lika gärna heta x! Dagens samhälle är korkat som ändrar ords betydelser och om det tillhör den goda sidan eller den onda. Sedan använder de orden för att skapa vi och dom. Se alla delar av Hjernavask som förhoppningsvis gör dig nyfiken för att vilja se och läsa mer utanför etablissemanget/sanningsministeriets informationsflöde. Det är tydligen bra med mångfald/olika men vi får inte prata om dessa synliga och självklara olikheter som ibland gör att vi inte är kompatibla med varandra. Vi får bara prata om alla som tänker ”FEL”!

4 dagar sedan
Stefan Hanna
Stefan Hanna

Nja, om jag flyttar till Kina och efter ansökan får bli kinesisk medborgare blir jag kines. Och arbetar och betalar skatt där. Men jag är inte etniskt en kines. Vi är alla en och samma ras, homosapiens sapiens. Och, som du skriver, är jag tydlig med att det är SVÅRT och krävande att integrera människor från helt annorlunda kulturer in i en ny. Även om jag arbetat mycket med kineser skulle det vara jättesvårt för mig att komma in i och lära mig den djupa kinesiska kulturen om jag emigrerar dit. Jag säger i praktiken STOPP för annan invandring än högkvalificerade människor som direkt är väl självförsörjande och som kan stärka svensk konkurrenskraft. Vi kan inte fortsätta att fylla på med ännu större integrationsproblem.

4 dagar sedan
Mr. Axe
Mr. Axe

Kan man sitta å styra i tex 4år , och låta allt gå åt h.....e - och sedan har man inget ansvar när man åker ut ? Det är helt otroligt !!!!

5 dagar sedan
Jan Velasquez Christensen
Jan Velasquez Christensen

Tack. Tack för SwebbTV. Tack Gud för SwebbTV. Se till att så många som möjligt set detta. Kämpa för Sverige!!!

5 dagar sedan
Irene Nielsen
Irene Nielsen

välfärd är en sekt en religion för drömmare och tänkare

5 dagar sedan
Irene Nielsen
Irene Nielsen

Dom rika länder tar marken från dom fattiga

5 dagar sedan
mAstercutor0
mAstercutor0

Enda lösningen är tyvärr återinvandring, eftersom dom inte vill bli en del av Sverige. Så AFS är enda valet för strikt återinvandring. Annars kommer dom inte utvisas

5 dagar sedan
crister jacobsson
crister jacobsson

Många kloka ord och tankar från en politiker än finns det hopp om Sverige.

5 dagar sedan
Bo T
Bo T

1) Hur kan man vara medlem i Centerpartiet och inte känna till att partiet är Annie Lööfs privata, personliga egendom? 2) Integration är omöjlig för muslimer och afrikaner vill inte bli svenskar och vice versa. Alltså måste politiken vara inriktad på invandringsstopp och återvandring. 3) Varför starta nya partier när det finns två oppositionspartier som driver de aktuella frågorna, dvs SD och AfS.

5 dagar sedan
wiktor kors
wiktor kors

dagens medborgare lever i imaginär verklighet ....

6 dagar sedan
Johan Blom
Johan Blom

Vi vill INTE ha dem i VÅRT samhälle ...överhuvud taget..!! Repatriera...stå med en pengapåse på Arlanda och vinka adjö....bye bye..!

6 dagar sedan
Hans J
Hans J

Hanna verkar vara intelligent och sympatisk..

6 dagar sedan
Ma An
Ma An

Bra med många olika berättelser och vinklingar, alltid intressant. Men jag tror inte denna personen riktigt har förstått vad problemen verkligen handlar om. Sverige behöver inte ens högpresterande kompetenta invandrare från fjärran länder. Vi behöver massiv återvandring så att vi blir ett etniskt homogent land igen. Som det var förr. Enda lösningen. NEJ. UT.

6 dagar sedan
Lars Blankenfjell
Lars Blankenfjell

Återvandring är det som gäller, samt ställ alla politiker som varit med på att förstöra Sverige, till svars, och gör dom ekonomiskt ansvariga, dvs konfiskera alla tillgångar, bank konton låt dom sedan få flytta in mitt i Rinkeby, eller andra NO Go zoner för resten av sitt liv. En tydlig signal till framtida ansvariga politiker att tänka innan man beslutar. Även Media som mörkar och vinklar i bästa Goebbels stil, skulle drabbas av samma bestraffning, bidragen till public service måste tas bort, lagen om Hets mot folk grupp måste också bort, ja listan kan göras mycket längre. Med Återvandring för alla brottslingar inklusive familjer, skulle vara en mycket snabb och effektiv åtgärd, krav på arbete inom ett år, förbjud ideologin Islam, så är vi snart på väg att rätta till detta fullständiga Kaos, som Stefan Hanna och hans gelikar kallar "Utmaning"? och har skapat. Han har säger han suttit i Uppsala kommun i 10 år, dom flesta vet ju att Uppsala idag liknar Malmö, så vad har han gjort där kan man ju undra? Nej som jag tidigare sagt, en Centerparti röst, är en röst på att förstöra Sverige.

6 dagar sedan
Jan Forsman
Jan Forsman

Folk som har ett eget driv och en vilja att integrera gör det. Det tar tid och det kostar på men till slut så är man en del av samhället. Vi har grupper som inte är en del av samhället trots att de har funnits här i hundratals år eller ännu längre. Vad kan de bero på? Jo, för att viljan saknas. Man kan aldrig lasta värdfolket för att man inte kan eller ens vill assimileras. Så snacket om inkludering, öppna era hjärtan, utmaningar är bara tramsigt nyspråk. Skulle någon komma hem till mig och börjar ställa krav så skulle jag peka mot utgången och säga "där är dörren om det inte passar" och vissa människor skall man inte ens låta komma nära tomtgränsen.

6 dagar sedan
Thomas Leion
Thomas Leion

Sverige har inte... och har aldrig haft DEMOKRATI....vi har en partiell författning där man har delat in befolkningen i grupper med olika röstvärde. Dessutom är många av de som har röstmajoritet.... i olika omfattning både åtals och skattebefriade. Vill ni seriöst prata om riktig demokrati ( typ sådan man har i Schweiz) så bör ni åtminstone reda ut det fundamentala faktiska... och även se till så att orden får sin rätta betydydelse i samtalet.

6 dagar sedan
Detskalldaltas
Detskalldaltas

Stolt kommunpolitiker från Uppsala där ambulansförare har skottsäkra västar! Han valde Olofsson/Lööfs CP!

6 dagar sedan
EagleEye80
EagleEye80

Bra intervju och kul att höra ett perspektiv inifrån från någon som jobbat i kommun i många år. Till skillnad från många andra som kommenterar här tycker jag att han har vettiga åsikter. Vi kan inte ge upp på integrationen, för även om vi skulle lyckas utvisa alla som är kriminella och som inte har giltiga skäl att stanna behöver vi se till att RESTEN blir svenskar. Har umgåtts med många andra-generations-invandrare i mitt liv. De flesta känns precis lika svenska som gammel-svenskar. Vi kommer aldrig kunna vrida tillbaka klockan helt och vi måste bygga om vår offentliga sektor. Katastrofen beror ju på en kombination av massinvandring och för höga skatter som slösas bort på slöseri och felprioriteringar...

6 dagar sedan
ANTONIO Martinez
ANTONIO Martinez

Stefan Hanna har sina egna politiska värderingar inte många svenskar delar o därför tjänar han inte folket!!!

6 dagar sedan
SAMURAJ22
SAMURAJ22

Lappa o laga, Jojo, 1 miljon individer skall åka hem på deras egen bekostnad. Precis så lagar Vi ihop samhället.

6 dagar sedan
Philip Sistonen
Philip Sistonen

Det mångkulturella projektet har havererat sedan idén myntades. Det har inte fungerat tidigare, det fungerar inte nu och det kommer aldrig att fungera. Ju snabbare Svensken inser det här ju snabbare kan vi göra något åt saken.

6 dagar sedan
Philip Sistonen
Philip Sistonen

youtu.be/G45WthPTo24

6 dagar sedan
wiktor kors
wiktor kors

han drömmer om den svenska paradisen som försvann med inträde in i EU och globala världen ....hur vi ska integrera miljoner muslimer med annan kultur om det finns ingen jobb i Sverige , ska alla jobba i offentliga sektor som undersköterska . Allt jobb finns i Kina , Malaysia , India , Pakistan ...ni kan skicka dem ditt att jobba och integrera sig ......det finns ingen jobb för dem som är födda här i Sverige ....men ni kan skapa mera multikulti samhälle men då måste ni låna mera pengar från Rothschild

6 dagar sedan
Dag Blomqvist
Dag Blomqvist

Prioritet är inte integrationen utan att skicka tillbaka de flesta. Utvisa de flesta. De vill inte och får inte integreras för sin religion.

6 dagar sedan
cq korom
cq korom

Det första som måste göras är att stänga gränserna!

6 dagar sedan
My You Tube
My You Tube

Historiens största skandal kommer snart visa sig i Sverige. Personer åker över Öresundsbron och skaffar sig id nummer och får skattepengar i bidrag. Samma person kan ha 10 olika id nummer och öppna 10 olika bankkonton och plocka ut socialbidrag för alla 10 id nummer. Gäller försäkringar, bostadsbidrag. Allt. Detta kommer skämma ut svenska politiker och hela Sverige över hela jorden. Pengar till detta försöker man lura av folk med att säga att det finns en klimatkris så att vi måste höja skatter på allt. Jordens största skandal.

6 dagar sedan
Eric Kamov
Eric Kamov

Kommunalråden presenterade många goda förslag och ideer, tyvärr får jag en stärk kännsla av att endel utav Hanna's 'värklighetsuppfatning' låter rätt naivt. - Oavsett måste en _helt_ annan politik och syn på _värkligheten_ implementeras, och för all del: begreppet ''DEMOGRAFI'' måste _förstås_ för vad dette i värkligheten _är_ och _betyder_ - av alla som har åsikter och politiska ambitioner! . . . . .

6 dagar sedan
Johan Österholm
Johan Österholm

Tycker det e lite tråkigt att det är 22000 plus som har sett detta mycket intressanta klippet och endast 860 plus tummen upp. Kom igen nu , det e bara att trycka tumme upp om någon gjort något bra... Go kväll, åh tack Swebbtv för ett som vanligt bra ögon öppnande klipp.

6 dagar sedan
geott
geott

Hur kan man fortfarande prata om integration idag? Det är ett katastrofalt misslyckande. Det är dags för återvandring!

6 dagar sedan
Just a Swede !!
Just a Swede !!

Intressant att höra vilket fulspel och maktkamper som pågår i partierna! Tack swebb-tv!!

6 dagar sedan
Viktor Käll
Viktor Käll

Det stör mig att han hela tiden antar att den här utvecklingen av invandrande utomeuropeiska människor, som han erkänner har diametralt motsatta värderingar till oss, ligger i vårt egenintresse att "inkludera, lappa och laga". Varför? Jag vill ha ett svar hur politiker som han kan anta att det är till vår fördel. Om han vill leka välgörenhet så skall han göra det på sin egen bekostnad. Att tvinga alla andra till det är inte moraliskt, och det gör honom själv heller inte moralisk. Det ligger inte i någon svensks intresse, varför kan han inte förstå det? Dessutom tyder hans nervösa stela ögon om att han inte alls har betänkt något utav de problem som programledaren lyfter, men man märker hur han slappnar av och känner sig bekväm när han kan yttra sina vackra ord om "nya människor" och "polisen Mustafa" och "jag vet att det här kommer gå!". Inser han att han är hjärntvättad, att han inte kan se verkligheten objektivt? Edit: Vad skulle lösningen vara till inkluderingsproblemet, om vi antar att detta är sättet att lösa problemet? Skulle det vara, att varje svensk paras ihop med en icke-svensk? Det var trots allt så Vallonerna integrerades bland svenskarna. Är detta något vi vill, skall vi försöka göra allt vi kan för att få ungdomen att älska rätt person? Det skulle ju leda till en lösning, och med tanke på vilken kraft reklambyråer och PR byråer försöker inkorporera denna bild i svenskens huvud så ligger det inte långt bort i tanken att det är denna bild Hanna har i sitt huvud. Vi skall alla vara regnbågsbarn och alla älska alla, men verkligheten är att vi gärna älskar de som är som oss själva. Hanna har en del att lära sig om ras och verkligheten kring den.

6 dagar sedan
JP Jonsson
JP Jonsson

Hela ditt förslag om direktdemokrati och egenförsörjning är naturligtvis jättebra förslag men förklara gärna varför vi skall behålla de uppskattningsvis 800 tusen med uppehållstillstånd när vi säkert har 15 procent arbetslöshet redan nu ifall vi räknar bort alla meningslösa sysselsättningar. Det är ju inte precis så att dessa är i skyddsbehov annat än i ekonomisk bemärkelse. Vad skulle vara så farligt med att vi bara tackar för besöket och önskar lycka till med 100 tusen på fickan som tack. De som betalar skatt betalar till sina egna sociala skyddsnät och finner ingen anledning till att den stjäls och att det på så sätt försvinner 100-tals miljarder till folk som inte har här att göra när det bara är att be dem återvända.

3 dagar sedan
Stefan Hanna
Stefan Hanna

Jag är pragmatisk. De alternativ som finns skulle inte bara bryta kraftigt mot svensk lagstiftning utan också mot internationell. De metoder som vissa enligt mig farliga personer förespråkar skulle leda in Sverige i riktigt mörka tider där INGA skulle bli vinnare. Bara lidande och massor av mer förstörelser av tillgångar runt om i landet. Tro mig, din ögonanalys är mycket bristfällig. Du kan gå in och läsa på min blogg, och söka på ord som intresserar dig för att se vad jag tyckt och tycker under de senaste 11 åren. Jag har bloggat varje dag. Inte minst mitt bloggande har retat upp centerpartister på riksnivå.

4 dagar sedan
Stefan Hanna
Stefan Hanna

Tänk om det fanns en ”objektiv” verklighet. Det skulle nog vara ett extremt diktatursamhälle som kan komma nära en sådan verklighet. Politik handlar i mycket om att vi ser på verkligheten olika och att vi tror och vill olika om framtiden. Verkligheten är alltid i betraktarens ögon. Vad gäller ras är vi alla homosapiens sapiens, en och samma ras. Däremot växer vi upp i mycket olika kulturer och under olika socioekonomiska verkligheter. Som jag säger är det svårt att integrera människor som kommer från mycket annorlunda kulturer. Därför måste vi stoppa all invandring förutom självförsörjande invandrare som precis som invandrarna på t ex 60- och 70-talet var.

5 dagar sedan
Pållizh paulsson
Pållizh paulsson

Han verkar va kompetent på många områden men när de kommer till invandring och integration så verkar han vara sjukt naiv och verklighetsfrånvänd.. Hur många decennier har vi inte försökt ösa miljarder över totalt värdelösa integrationsprojekt?? Han vill alltså ha mera utav det? Speciellt när invandringspolitiken inte ens har haft en förankring hos folket, snarare tvärtom de försöker ju dölja allt som har med den att göra

6 dagar sedan
Stefan Hanna
Stefan Hanna

Ledande politiker har inte tydligt stått upp för våra värdegrunder. Vi använder inte flaggan som tydlig gemensam symbol för värderingarna och lojalitet till varandra som lever i Sverige. Språkkraven har inte varit mätbara och kopplade till bidragsnivåer. EBO har tillåtits och tillåts. Nej! Svensk integrationspolitik är mycket misslyckad. Därför måste vi stoppa all invandring som inte är självförsörjande.

3 dagar sedan
Stefan Hanna
Stefan Hanna

Vilka alternativ har vi förutom att ändra politiken så att vi får en chans att lyckas? Får detta oansvariga politiska ledarskap fortsätta kommer vi få stor fattigdom, ökande brottslighet och därmed ett mindre attraktivt samhälle som också tappar global konkurrenskraft.

5 dagar sedan
Solve Nilsson
Solve Nilsson

SÖDERTÄLJE En man och en kvinna misstänks ha lurat till sig över en halv miljon kronor i socialbidrag i Sverige. Detta samtidigt som mannen ägde ett hus och flera butiker i Irak.

6 dagar sedan
Solve Nilsson
Solve Nilsson

Idrottare har förbjudits att synliggöra protesterande protester när de tävlade vid de olympiska spelen 2020 i Tokyo, har den internationella olympiska kommittén bekräftat.

6 dagar sedan
MurraySwe
MurraySwe

Vet inte om jag är helt ense med Stefan Hanna om det där med integrationsfrågan. Vissa klarar inte av att integrera sig till svensk kultur, mest troligt för att de inte vill det. Om så är fallet har de inget här att göra. Vi har våra värderingar och är man här, ska de följas. When in Rome...

6 dagar sedan
Solve Nilsson
Solve Nilsson

Bankomaten Sverige !!!

6 dagar sedan
SMjias
SMjias

Bättre än många men inte tillräckligt bra idéer för att han skulle få min röst om jag bodde i Uppsala..

6 dagar sedan
Stefan Hanna
Stefan Hanna

Utvecklingspartiet Demokraterna lanserades 21/10 2019. Vi jobbar för fullt med politikutveckling och kommer i mitten av 2021 ha en mycket positiv politik för att kraftigt stärka Uppsala och Sveriges attraktion och konkurrenskraft.

5 dagar sedan
Solve Nilsson
Solve Nilsson

Sätt ner foten och få stoppa på denna regeringen som är en katastrof för Sverige och de som bor här ! Jag mår dåligt att se Stefan Löfven och se hans idiotiska uttalande ! Ny Val Nu !!!!!

6 dagar sedan
malangope
malangope

Återvandring och att ställa ansvariga politiker till svars är lösningen. Vi har redan gett dessa migranter mycket mer än vad som rimligen kan förväntas av ett land. Att börja satsa ännu mera resurser och skattekronor på integration i tiotals år framöver låter inte särskilt förtroendeingivande. Någonstans måste man inse att man hamnat helt utanför banan och backa tåget.

6 dagar sedan
penelipi1
penelipi1

Vi etniska svenskar byts ut nu men det kanske inte är ett problem.

6 dagar sedan
Lysette Knudsen
Lysette Knudsen

Inte ett ord om Islam

7 dagar sedan
peter öquist
peter öquist

Hanna du skulle vara en ledare i sverige. Jag respekterar dej. jag hör att du pratar från hjärtat. Respect!

7 dagar sedan
Stefan Hanna
Stefan Hanna

Stort tack för uppskattande ord!

5 dagar sedan
sesus6
sesus6

Islam är inte kompatibelt med den västerländska civilisationen. Säg som det är. Det handlar inte om att begränsa eller stänga invandringen. De måste börja återvända. Svenskar måste organisera sig och börja säga ifrån. Eller är det försent... NEJ. UT.

7 dagar sedan
Jo Do
Jo Do

Jag är inte rasist men däremot stolt RESIST! Jag tror inte på det nya Sverige och de nya svenskarna....

7 dagar sedan

Nästa

Allt fler svenskar planerar landsflykt

20:45

Diktaturen inom Polisen & Flyktingkrisen

31:35

Centerpartiet är idioter

23:23

Centerpartiet är idioter

Angry Foreigner

visningar 242

Saturday interview # 57 - Ex cop Conny Andersson

58:40

Saturday interview # 57 - Ex cop Conny Andersson

Svensk Webbtelevision

visningar 94